Sosyal Medya

Güncel

AvustralyaÂ’da 3 bin kiÅŸilik iftar

Melbourne’da düzenlenen bu yıl 8. düzenlenen geleneksel iftara Avustralyalı Müslümanlar yoğun ilgi gösterdi



Avustralya’nın Melbourne kentinde bu yıl 8. düzenlenen geleneksel iftara yoÄŸun katılım oldu.

Ä°slam Toplumu Milli Görüş (ICMG) Gençlik TeÅŸkilatları tarafından düzenlenen iftar, Melbourne'daki Meadow Heights Camisi’nde yapıldı.

Avustralya İşçi Partisinin Victoria Federal Senatörü Kimberley Kitching, Melbourne BaÅŸkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, siyasetçiler ve sivil toplum kuruluÅŸlarından temsilcilerin katıldığı geleneksel iftara Türklerin yanı sıra bölgede yaÅŸayan Müslümanlar yoÄŸun ilgi gösterdi.

Yaklaşık 2 bin kiÅŸinin beklendiÄŸi iftara 3 bine yakın katılım olduÄŸunu belirten yetkililer, bu kadar çok kiÅŸiye yemek ikramında bulunmakta güçlük çektiklerini belirtti. ICMG BaÅŸkanı Hasan GüreÅŸen yaptığı açıklamada, geleneksel iftarın sekizinci yılında beklediklerinden çok daha büyük bir katılımla karşılaÅŸtıklarını söyledi.

HEDEF SOKAKTA YAÅžAYANLARA YEMEK ULAÅžTIRABÄ°LMEK

Gelecek yıllarda daha kapsamlı hazırlıklar yaparak sokakta yaÅŸayanlara HASENE yardım kuruluÅŸu aracılığı ile yemek ulaÅŸtırmayı hedeflediklerini ifade eden GüreÅŸen, ‘‘Büyük bir katılım oldu, yer bulamayanlar oldu: Bu demektir ki artık bunu tüm ÅŸubelerimize yaymak gerekir, yine de asıl olan bunu sokakta yaÅŸayanlara ulaÅŸtırabilmek, onun için de planlarımız var çalışıyoruz. Avustralya genelinde bunu yapacağız inÅŸallah.’’ dedi.

Dini, dili ırkı ne olursa olsun insanlara Ramazan gecesi yaşatmak istiyoruz

Ä°ftarı düzenlerken iki hedeflerinin olduÄŸunu belirten GüreÅŸen ‘‘Avustralya’da yaÅŸayan Türklere Türkiye’deki Ramazan havasını yaÅŸatmak’’ istediklerini, ikinci hedeflerinin de ‘‘sokaktan gelip geçen, dini dili ırkı ne olursa olsun herkese bir Ramazan gecesini yaÅŸatmak’’ olduÄŸunu ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.